Problemes cervicals

Les cervicals estan lleugerament corbades cap endavant formant una lordosi i proporcionant gran flexibilitat i mobilitat. El coll suporta el pes del cap i està contínuament enviant impulsos nerviosos al cervell: cada vegada que movem el cos, el cap o els ulls també movem uns graus els segments vertebrals cervicals. Aquesta coordinació fluïda de moviment és interrompuda per males postures, com disfunció lumbar o dorsal i petits o grans traumes.

La fuetada cervical és un moviment ràpid del coll cap endavant, cap enrere o lateralment, que altera els teixits tous que suporten el coll – els lligaments, músculs, càpsules vertebrals -. Els símptomes més freqüents són pinçaments del sistema nerviós amb alteració en el moviment de les cervicals. Aquests pinçaments es manifesten com dolor cervical i d’espatlles, rigidesa articular, dolor i alteració mandibular, marejos i inestabilitat, soroll o xiulet d’oïdes, mals de cap intermitents, pèrdua de memòria i concentració, depressió i alteració del son.

L’alteració de moviment cervical és una lesió biomecànica que produeix postures compensatòries com inclinació del cap, la rectificació de la corba cervical i la desviació de la columna vertebral.

Els ajustos per poder normalitzar la biomecànica espinal cervical són extremadament eficaços i assegurances . L’estudi del doctor Anthony Rosner ( The Safety of Cervical Manipulation: Putting Stroke Risk in Perspective, 2011) sobre la seguretat de la manipulació cervical conclou que el tractament quiropràctic d’ajustos específics cervicals és més segur que qualsevol procediment de diagnòstic estàndard.

Els ajustaments cervicals han de ser molt específics per a poder obtenir els millors resultats. A la nostra clínica vam realitzar una completa avaluació postural, ortopèdica, neurològica i d’imatges radiològiques abans de realitzar un tractament cervical.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt