La quiropràctica i l’esport

En moltíssimes ocasions, l’actuació dels atletes és mesura en qüestió de mil·lisegons. La diferència d’estar en l’elit i patir o no lesions pot estar en uns graus de moviment i precisió. Cada segment vertebral es mou 5 o 6 graus i rep milers d’impulsos nerviosos per mantenir la postura alçada, tensió muscular i velocitat de moviment. La pèrdua de moviment en un segment vertebral produeix un patró de moviment muscular anormal, el qual pot predisposar a lesions, pèrdua de precisió o velocitat. Una de les missions de la columna és mantenir-nos estable, mentre que deixa els braços i cames moure amb llibertat i precisió sense fer que perdem el balanç.

Cada vegada són més els atletes que beneficien dels ajustos vertebrals per maximitzar el moviment i l’estabilitat de la columna vertebral. En les passades olimpíades de Londres, més de 23 quiropràctics van participar en l’equip mèdic.

No hem de ser atleta d’elit per patir lesions esportives, també passa en persones que practiquen esports per mantenir-se en forma. D’aquesta manera, en començar un esport nou és imprescindible fer una avaluació de la mobilitat de la seva columna per així evitar lesions.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt