Mareig i Vertigen

Els marejos i els vertígens estan freqüentment relacionats amb problemes cervicals.

Els moviments del cap són percebuts pels receptors de la columna vertebral i els de l’oïda interna, que produeixen una compensació en la posició dels ulls. Aquesta integració sensorial es denomina integració vestibular (posició cervical amb l’oïda interna i la posició ocular). La integració vestibular és necessària perquè sapiguem on aquesta nostre cos en cada moment en relació amb el món que ens envolta.

Els ulls es troben suspesos pels seus músculs en el buit ocular del crani, permetent fixar la vista quan movem el cap (cervicals). Si aquesta coordinació és incorrecta poden aparèixer marejos, inestabilitat, dificultat de fixar bé els ulls i compensacions posturals de la columna vertebral.

La sensació de mareig sol durar uns segons, percebem alteració en el moviment del cos o del món exterior, produint sensació d’inestabilitat, percepcions visuals incorrectes, i de vegades acompanyada de nàusees. En canvi, el vertigen és la sensació de rotació o de girs d’un mateix o de les coses, però en realitat són els ulls els que es mouen anormalment.

Lesions de les cervicals poden produir alteracions en la integració vestibular, i per tant símptomes de mareig o vertigen. L’alteració de la integració vestibular produeix irritació en la percepció del món exterior, canvis en la tensió muscular per poder assumir una postura compensada, inestabilitat, incapacitat per fixar la vista i rigidesa articular. La reintegració del sistema vestibular requereix un tractament que inclou la correcció de les subluxacions cervicals, juntament amb els exercicis adequats que millorin la integració entre moviments ocular i la columna vertebral, especialment les cervicals.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt